Οροι Χρήσης

Το tziouti-alexandra.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων (στο εξής «e-shop») της επιχείρησης με την επωνυμία “Αλεξάνδρα Τζιούτη Καλλιτεχνική Δημιουργία” που έχει έδρα στο Μαρούσι στο «Εμπορικό Κέντρο Αίθριο» στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 40, με ΑΦΜ 073952060 και αριθμό εγγραφής στο ΓΕΜΗ 138832003000 (στο εξής «η επιχείρηση»).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας και τους όρους πώλησης των προϊόντων μας μέσω του e-shop της επιχείρησής μας.

Όροι συναλλαγών και νομικό πλαίσιο

Οποιαδήποτε συναλλαγή πραγματοποιήσετε μέσω του e-shop της επιχείρησής μας διέπεται από τους εδώ προβλεπόμενους όρους.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του e-shop διέπονται από τις διατάξεις του ελληνικού και ενωσιακού δικαίου, ιδίως σχετικά με την πώληση (άρθρα 534 ΑΚ επ.), την προστασία των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (Π.Δ. 131/2003), ως κάθε φορά ισχύουν.

Τυχόν ακυρότητα κάποιων όρων δεν επιφέρει την ακυρότητα των υπολοίπων. Η μη ενάσκηση από την επιχείρηση των δικαιωμάτων της δεν συνεπάγεται παραίτησή της από τα δικαιώματά της αυτά. Η επιχείρηση δεν ευθύνεται για παράβαση των παρόντων όρων οφειλόμενη σε λόγους ανωτέρας βίας.

Εγγραφή/Σύνδεση

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών  πριν υποβάλετε την παραγγελία σας μπορείτε να εγγραφείτε ως χρήστης στο e-shop μας. Για να εγγραφείτε, συμπληρώνετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού με τη λήψη επιβεβαιωτικού email, συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμό σας, το έτος γέννησης, τη διεύθυνσή σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και email.

Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές. H εγγραφή στην ιστοσελίδα δεν είναι υποχρεωτική. Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε την ηλεκτρονική παραγγελία σας και ως μη εγγεγραμμένο μέλος, δηλαδή ως Επισκέπτης / GuestClient.

Εάν έχετε εγγραφεί, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό σας με μόνη τη χρήση του ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης που θα έχετε καθορίσει κατά την εγγραφή. Εάν έχετε λογαριασμό μπορείτε να δείτε το ιστορικό των παραγγελιών σας και να παρακολουθήσετε την πορεία κάθε παραγγελίας σας.

Προϊόντα προς πώληση

Η επιχείρησή μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα και την ακριβή παρουσίαση των προϊόντων που εμπορεύεται μέσω της ιστοσελίδας. Ωστόσο, η παρουσίαση στην ιστοσελίδα των προς πώληση προϊόντων έχει τον χαρακτήρα πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης παραγγελίας. Για το λόγο αυτό η ανωτέρω παρουσίαση δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε δέσμευση της επιχείρησής μας για τη διαθεσιμότητα ή/και την επάρκεια των προβαλλόμενων προϊόντων 

Τα χαρακτηριστικά και τα λοιπά στοιχεία των προϊόντων που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος εμφανίζονται εάν κάνετε κλικ στο συγκεκριμένο προϊόν/φωτογραφία. Μικρές χρωματικές διαφορές και άλλες παραλλαγές σε προϊόντα είναι πιθανές λόγω των διαφορετικών τρόπων λήψης εικόνων, τεχνολογιών παρουσίασης ή άλλων τεχνικών λόγων. H επιχείρησή μας δεν ευθύνεται γι’ αυτές τις διαφορές και αποκλίσεις.

Υποβολή παραγγελίας 

Υποβολή παραγγελίας στο e-shop της επιχείρησης μπορεί να γίνει μόνο από τελικούς καταναλωτές, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους και δεν συντρέχει οποιαδήποτε περίπτωση περιορισμού της δικαιοπρακτικής ικανότητάς τους ως προς την κατάρτιση συμβάσεων πώλησης.

Με την εγγραφή και την υποβολή παραγγελίας δηλώνετε ότι είστε ενήλικας και έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα, δεσμεύεστε δε ότι δεν θα επιτρέψετε τη χρήση των στοιχείων σας και του κωδικού πρόσβασής σας από ανήλικα ή άτομα δικαιοπρακτικά ανίκανα. Αν γίνει τέτοια χρήση των στοιχείων και του κωδικού σας, υπεύθυνος είστε εσείς προσωπικά και η εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να τηρείτε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας των συναλλαγών μέσω διαδικτύου.

Αρχικά επιλέγετε τα προϊόντα και προβαίνετε στην «Προσθήκη στο καλάθι». Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε, προχωρείτε στο «Ταμείο» όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική πληρωμή. Πριν την υποβολή της παραγγελίας και την πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής πληρωμής διασφαλίζεται ότι κάθε χρήστης λαμβάνει γνώση των όρων χρήσης και πώλησης μέσω σχετικού συνδέσμου και επιλέγει την ενεργοποίηση σχετικού εικονιδίου (ένδειξης) «Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους χρήσης και αγορών».

Σημειώνεται ότι οι τιμές των προϊόντων που αναγράφονται στην ιστοσελίδα περιλαμβάνουν και το ΦΠΑ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε πραγματοποιήσει εγγραφή ή σύνδεση στην ιστοσελίδα, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία ταυτότητάς σας, στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνσης χρέωσης καθώς και τη διεύθυνση αποστολής και στοιχεία επικοινωνίας του παραλήπτη πριν υποβάλετε την παραγγελία.

Τρόποι πληρωμής

  • Με χρεωστική/πιστωτική κάρτα

Με την επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου πληρωμής θα μεταφερθείτε σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της συνεργαζόμενης  Εθνικής Τράπεζας που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών (redirect).

Επιβεβαιώνουμε ότι η επιχείρησή μας δεν λαμβάνει καμία πληροφορία σχετικά με την πιστωτική σας κάρτα.

  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να υποβάλετε την παραγγελία σας χωρίς να γίνει η πληρωμή.  Η παραγγελία παραμένει εκκρεμής και οριστικοποιείται με την κατάθεση του συνολικού ποσού στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό

GR8301106690000066900684383 (Εθνική Τράπεζα)

γράφοντας ως αιτιολογία: 

(Αριθμός Παραγγελίας) + (ονοματεπώνυμο)

Επιβεβαίωση Καταχώρησης Παραγγελίας

Η επιχείρησή μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των προϊόντων για τα οποία υποβάλλεται η παραγγελία. Αμέσως μετά την υποβολή της παραγγελίας, θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με την ένδειξη «Επιβεβαίωση Καταχώρησης Παραγγελίας» στη διεύθυνση email που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή ή την υποβολή της παραγγελίας.

Ο πελάτης οφείλει να ελέγξει την «Επιβεβαίωση Καταχώρησης Παραγγελίας» και αν διαπιστώσει κάποιο λάθος να επικοινωνήσει με την επιχείρηση μας με email εντός της ίδιας μέρας. Η σύμβαση πώλησης καταρτίζεται με βάση τα στοιχεία του μηνύματος της επιβεβαίωσης.

Σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα και το χρόνο παράδοσης του προϊόντος, η επιχείρησή μας θα σας ενημερώσει το αργότερο εντός 5 ημερών είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, βάσει των στοιχείων που έχετε καταχωρήσει. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία μας θα σας επιστρέψει ολόκληρο το ποσό που χρεωθήκατε μέσω της κάρτας σας.

Η παραγγελία θεωρείται δεσμευτική και η σύμβαση της πώλησης θεωρείται ότι έχει καταρτιστεί και δημιουργεί αξιώσεις μεταξύ του πελάτη και της επιχείρησής μας μόνο με την αποστολή και λήψη από τον πελάτη ηλεκτρονικού μηνύματος με την ένδειξη «Η παραγγελία σου έχει αποσταλεί» ή «Η παραγγελία σου είναι έτοιμη προς παραλαβή».

Παράδοση της παραγγελίας

Η παραγγελία σας παραδίδεται συνήθως εντός 4-5 εργάσιμων ημερών. Ο ακριβής χρόνος παράδοσης του προϊόντος προσδιορίζεται στην παραγγελία αναλόγως της διαθεσιμότητας και επιβεβαιώνεται στην αποδοχή της παραγγελίας εκ μέρους της επιχείρησης. Ο χρόνος παράδοσης δεν θα ξεπεράσει τις 5  ημέρες από το χρόνο υποβολής της παραγγελίας, εκτός αν υπάρξει ειδική διαφορετική συμφωνία των μερών που επιβεβαιώνεται εγγράφως, με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η παράδοση μέσω ταχυδρομικής αποστολής θα γίνει στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει από την εταιρεία ΕΛΤΑ Courier. Για παραγγελίες ύψους έως 30,00 ευρώ το κόστος αποστολής είναι 3,50 ευρώ. Σε περίπτωση αποστολής προϊόντων αξίας άνω των 30,00 ευρώ η αποστολή γίνεται δωρεάν.

Τα προϊόντα που παραδίδονται συνοδεύονται από τιμολόγιο ή απόδειξη λιανικής.

Αλλαγές/Επιστροφές                                                                                                                            

Στην περίπτωση που το προϊόν που παραλάβατε δεν σας ικανοποιεί για οποιοδήποτε λόγο, μπορείτε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε.

Επιστροφές και αλλαγές γίνονται δεκτές μόνον εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε η να αλλάξετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, δηλαδή δεν έχουν φορεθεί πέρα από την δοκιμή, πλυθεί ή υποστεί οποιαδήποτε άλλη διαδικασία καθαρισμού ή φθαρεί.

Τα προϊόντα που επιστρέφονται απαραίτητα πρέπει να συνοδεύονται με την πρωτότυπη απόδειξη λιανικής πώλησης η το τιμολόγιο. 

Τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να είναι σωστά συσκευασμένα ώστε να μην υποστούν φθορά κατά τη μεταφορά τους.

Τα επιστρεφόμενα είδη παίρνουν τιμή σύμφωνα με το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς τους.

1. Αιτήματα για επιστροφές υποβάλλονται εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παραλάβατε το προϊόν μέσω α) της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο δηλώνετε την επιθυμία σας για επιστροφή του προϊόντος ή β) της επιστροφή του προϊόντος στο φυσικό  κατάστημά μας στο Μαρούσι (δικαίωμα υπαναχώρησης).Με την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, η επιχείρησή μας οφείλει να επιστρέψει κάθε πληρωμή που έλαβε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών παράδοσης,  εντός 14 ημερών από το χρόνο που έλαβε την ενημέρωση για την υπαναχώρηση. Η επιστροφή του πληρωθέντος ποσού θα γίνει μετά την επιστροφή του προϊόντος ή την αποστολή ενημερωτικού αποδεικτικού προς την επιχείρηση ότι το προϊόν έχει παραδοθεί σε μεταφορέα προς επιστροφή. Για την επιστροφή της πληρωμής πρέπει εντός 14 ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσης της επιχείρησής μας για την επιστροφή του προϊόντος το προϊόν να έχει αποσταλεί προς επιστροφή.  Για τις επιστροφές τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη. Η επιστροφή του ποσού που πληρώσατε, θα γίνει με μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό σας, μετά από συνεννόηση με την επιχείρησή μας. Από την άσκηση του ως άνω δικαιώματος υπαναχώρησης εξαιρούνται, για λόγους υγιεινής τα σκουλαρίκια και εξατομικευμένες παραγγελίες.

  1. Αλλαγές προϊόντων μπορούν να γίνουν εντός 14 ημερών. Στην περίπτωση αυτή θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα επιστροφής. Δεν επιτρέπονται αλλαγές σε εποχικά είδη και σκουλαρίκια(γούρια, λαμπάδες, κοσμήματα και είδη που αναγράφουν τον αριθμό του έτους).

Δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων και γενικά όλων των αρχείων της ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία ή σήματα της Αλεξάνδρας Τζιούτη και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών δε δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να “φορτωθεί”, να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την άδεια της δικαιούχου.

Σε περίπτωση περαιτέρω παρουσίασης της ιστοσελίδας πρέπει να διατηρούνται σε όλα τα αντίγραφα της ιστοσελίδας και των στοιχείων της όλες οι επισημειώσεις που αφορούν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Δεν επιτρέπεται στους χρήστες/πελάτες να τροποποιήσουν την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της με κανένα τρόπο ή να τα αναπαράγουν ή να τα παρουσιάσουν δημοσίως ή να τα διανείμουν ή με άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό εκτός εάν κάτι τέτοιο έχει συμφωνηθεί γραπτώς με την επιχείρηση.

Η χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας δεν παρέχει σε καμία περίπτωση άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους.

Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από την ιστοσελίδα μας, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Τα λοιπά προϊόντα ή υπηρεσίες που αναφέρονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα μας και φέρουν τα σήματα των αντίστοιχων οργανισμών, εταιρειών, συνεργατών φορέων, ενώσεων ή κατασκευαστών, αποτελούν δική τους πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία και συνεπώς οι φορείς αυτοί φέρουν τη σχετική ευθύνη.

Links προς άλλους ιστότοπους

Η επιχείρηση δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστότοπων (websites) και ιστοσελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “συνδέσμων”, (hyperlinks) ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά τη χρήση τους, οφείλετε να απευθύνεστε απευθείας στους αντίστοιχους ιστοτόπους και ιστοσελίδες, οι οποίοι και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η παροχή των συνδέσμων στο e-shop γίνεται για λόγους διευκόλυνσης του χρήστη και η επιχείρηση σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει, δεν αποδέχεται και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο κάθε συνδέσμου.

Newsletter

Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να συμπληρώσετε το email σας ώστε να σας στέλνουμε ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα και τις προσφορές μας.

Μεταβολές των όρων συναλλαγών

Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος χωρίς προειδοποίηση, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές μέσα από την ιστοσελίδα της για οποιαδήποτε μεταβολή.

Η οποιαδήποτε μεταβολή δεν επηρεάζει τις παραγγελίες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Εφαρμοστέο δίκαιο

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας και του e-shop, όπως αυτοί ισχύουν, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει στα πλαίσια χρήσης της ιστοσελίδας και των συναλλαγών μέσω του e-shop υπάγεται αποκλειστικώς στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων.

Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της επιχείρησής μας και του χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών της και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Scroll to Top